torsdag 20 november 2008



den 17 april 2008




Klart att det blev fiske den 13:e!

Det blev en helt grym tur ut på beachen i Kalundborg. Extremt lågt vatten gjorde att enda möjligheten till fiske var att vada ut 50-100 meter från land.Det blev haspelspöfiske med långa kast utåt för att komma till lite djupare vatten.


Efter ca 2 timmar så jag första vaket rakt utanför där jag stod. Sedan ett par följen. Trixet verkade vara att kasta rakt ut mot djupare vatten och sedan veva in väldigt snabbt för att locka in fisken. När fisken följde var det bara att sakta farten till extremt långsam invevning och pang... två 40 centimetare samtidigt! En på det illorange draget och en på den vita fiskimitationen till fluga. Bägge var med hela vägen in och jag kunde kroka av en och en. Bra fight på det lätta Guideline spöt!
Sedan var det dött länge och dags att prova nytt ställe.Vattnet steg och det blev möjligt att fika längre in mot stranden. Dags för flugspöt.Just innan det var dags att cykla tillbaka till båten högg det till bland tångruskorna 5 meter ut från mig. Ytterligare en vältrimmad 40 centimeters kunde avkrokas och återutsättas.


Bra fiske igen i Kalundborg!

Inga kommentarer: